maandag 24 maart 2014

In De Geest


 
 

Marcus 6:45-51
45 En terstond dwong Hij zijn discipelen in het schip te gaan en Hem vooruit te varen naar de overkant, naar Betsaïda, terwijl Hij zelf de schare wegzond. 46 En toen Hij afscheid van hen genomen had, ging Hij naar de berg om te bidden. 47 En bij het vallen van de avond was het schip midden op de zee, en Hij was alleen aan land. 48 En toen Hij zag, dat zij zich aftobden om vooruit te komen bij het varen – want zij hadden de wind tegen – kwam Hij omstreeks de vierde nachtwake tot hen, gaande over de zee; en Hij wilde hen voorbijgaan. 49 Toen zij Hem over de zee zagen gaan, meenden zij, dat het een spook was en zij schreeuwden luid. 50 Want allen zagen zij Hem en werden verbijsterd. Maar terstond sprak Hij met hen en zeide tot hen: Houdt moed, Ik ben het, weest niet bevreesd! 51 En Hij klom bij hen in het schip en de wind ging liggen. En zij waren innerlijk bovenmate ontsteld.

 Johannes 6:16-21
16 En toen het avond geworden was, gingen zijn discipelen naar de zee en begaven zich in een schip over de zee naar Kafarnaüm. 17 En het was reeds donker geworden en Jezus was nog niet tot hen gekomen, 18 en de zee werd onstuimig, daar er een harde wind woei. 19 Toen zij dan vijfentwintig of dertig stadiën hadden geroeid, zagen zij Jezus over de zee gaan en dicht bij het schip komen, en zij werden bevreesd. 20 Maar Hij zeide tot hen: Ik ben het, weest niet bevreesd. 21 Zij wilden Hem dan in het schip nemen en terstond bereikte het schip het land, waar zij heengingen.

Jezus stuurt zijn discipelen in de boot voor een reis over een groot meer. Jezus blijft achter om op een berg te gaan bidden. Er komt een storm op het meer en de discipelen blijven midden op het meer steken. Jezus ziet in de geest dat ze problemen hebben, want Hij is nog steeds op de berg. Dan treed zijn geest uit zijn lichaam en loopt Hij over het water, want Hijzelf is nog op de berg. De discipelen zien zijn geest en denken dat het een spook is en Hij stelt ze gerust. ‘Ik ben het.’ Op het moment dat zijn geest aan boord van de boot komt worden ze meegenomen in de geestelijke dimensie en gaan ze van het midden van het grote meer in één seconde naar de rand van het meer. De wind is wonderbaarlijk gaan liggen. Zij waren niet alleen verbijsterd dat er iemand over het water liep, maar ook dat het een geest was. Daarom dachten ze dat het een spook was. Ze waren helemaal ondersteboven van wat ze gezien hebben en wat er gebeurd was.

Toen de geest Jezus over het water liep wilde Hij hen voorbij gaan. Waarom?

Exodus 33:18-19
18 Maar hij zeide: Doe mij toch uw heerlijkheid zien. 19 Hij nu zeide: Ik zal mijn luister aan u doen voorbijgaan en de naam des HEREN voor u uitroepen: Ik zal genadig zijn, wie Ik genadig ben, en Mij ontfermen, over wie Ik Mij ontferm.

Lucas 4:28-30
28 En allen in de synagoge werden met toorn vervuld, toen zij dit hoorden. 29 Zij stonden op en wierpen Hem de stad uit en voerden Hem tot aan de rand van de berg, waarop hun stad gebouwd was, om Hem van de steilte te storten. 30 Maar Hij ging midden tussen hen door en vertrok.

Iedereen die in de synagoge was wilde Hem in het ravijn gooien. Dat moeten honderden mensen geweest zijn. Deze boze menigte greep Hem vast en nam Hem mee. Ze hadden Hem dus vast. Mensen die van een ravijn gestort worden lopen niet vrijwillig mee; zij worden goed vastgehouden en worden pas losgelaten als ze van de rots gegooid zijn. Een woedende menigte die allen tegen elkaar aan duwen en drukken om dit te bewerkstelligen. Dan staan ze aan de rand van de berg, maar ineens verdwijnt Hij. Ze hebben Hem niet meer vast. Ze zien Hem niet meer. Hij loopt dwars door hen heen en ze merken er niets van. Ze staan daar rijendik zij aan zij aan de rand van een berg en Hij shift in de geestelijke dimensie.

Johannes 8:2
En des morgens vroeg was Hij weder aanwezig in de tempel, en al het volk kwam tot Hem en Hij zette Zich neder en leerde hen.

Het hele volk kwam tot Jezus in de tempel. Dit waren honderden, misschien zelfs duizenden, mensen die tot Hem kwamen om Hem te horen.

Johannes 8:20
20 Deze woorden sprak Jezus bij de schatkamer, lerende in de tempel; en niemand greep Hem, want zijn ure was nog niet gekomen.

Johannes 8:59
59 Zij namen dan stenen op om naar Hem te werpen; maar Jezus verborg Zich en verliet de tempel.

Een enorme mensenmenigte is aanwezig in de tempel, maar ze kunnen niet omgaan met wat Hij zegt. Ze ontsteken in woede en willen Hem stenigen. Jezus is nog in de tempel en verbergt zich. Hij shift in de geestelijke dimensie en verlaat de tempel zonder dat ze Hem zien. Je kunt je niet verbergen in een tempel met honderden mensen, maar hij verborg zich in de geestelijke dimensie.

Johannes 10:39
39 Zij trachtten Hem dan weder te grijpen, maar Hij ontkwam uit hun handen.
Lucas 24:30-31
30 En het geschiedde, toen Hij met hen aanlag, dat Hij het brood nam, de zegen uitsprak, het brak en hun toereikte. 31 En hun ogen werden geopend en zij herkenden Hem; en Hij verdween uit hun midden.

Verlichte ogen van het hart. Het is dus nodig dat onze ogen geopend worden, zodat we de openbaring van Jezus kunnen zien. Hij verdween in de geestelijke dimensie.

Marcus 16:12
12 Daarna verscheen Hij in een andere gedaante aan twee van hen op de weg, terwijl zij zich naar het land begaven.

Lucas 24:36-39
36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden; 37 en zij werden ontzet en verschrikt en meenden een geest te aanschouwen. 38 Doch Hij zeide tot hen: Waarom zijt gij ontsteld en waarom komen er overwegingen op in uw hart? 39 Ziet mijn handen en mijn voeten, dat Ik het zelf ben; betast Mij en ziet, dat een geest geen vlees en beenderen heeft, zoals gij ziet, dat Ik heb.

Jezus komt uit de geestelijke dimensie met lichaam, ziel en geest.

Johannes 20:19-20
19 Toen het dan avond was op die eerste dag der week en ter plaatse, waar de discipelen zich bevonden, de deuren gesloten waren uit vrees voor de Joden, kwam Jezus en stond in hun midden en zeide tot hen: Vrede zij u! 20 En na dit gezegd te hebben toonde Hij hun zijn handen en zijn zijde. De discipelen dan waren verblijd, toen zij de Here zagen.

De deuren waren op slot en dan ineens staat Jezus in hun midden vanuit de geestelijke dimensie.

Johannes 20:26
26 En na acht dagen waren zijn discipelen weer in het huis en Tomas met hen. Jezus kwam, terwijl de deuren gesloten waren, en Hij stond in hun midden en zeide: Vrede zij u!

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten