donderdag 30 april 2009

Het Nieuwe Geslacht (Studie)

God is Zijn doel voor Zijn mensen aan het herstellen en Hij maakt het erg duidelijk voor degenen die willen luisteren. God is zijn mensen aan het vernieuwen, want Hij wil ons laten zien aan de aarde als Zijn juwelen. Hij openbaart onze ware identiteit als Zijn natie in de natiën van deze wereld. Hij brengt Zijn zonen tot glorie.


Hebreeën 2:10
Want om vele kinderen in zijn luister te laten delen achtte God, voor wie en door wie alles bestaat, het passend de bereider van hun redding door het lijden naar de uiteindelijke volmaaktheid te voeren.


Romeinen 8:19
De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn.


God zal een generatie hebben dat Zijn volheid zal grijpen en op een agressieve manier het Koninkrijk van de Hemel op de aarde zal vestigen. God wacht hierop, wij wachten hierop en de hele schepping wacht hierop.


Romeinen 8:18-30
Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard.
De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn.
Want de schepping is ten prooi aan zinloosheid, niet uit eigen wil, maar door hem die haar daaraan heeft onderworpen. Maar ze heeft hoop gekregen,
omdat ook de schepping zelf zal worden bevrijd uit de slavernij van de vergankelijkheid en zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt.
Wij weten dat de hele schepping nog altijd als in barensweeën zucht en lijdt.
En dat niet alleen, ook wijzelf, die als voorschot de Geest hebben ontvangen, ook wij zuchten in onszelf in afwachting van de openbaring dat we kinderen van God zijn, de verlossing van ons sterfelijk bestaan.
In deze hoop zijn we gered. Als we echter nu al zouden zien waarop we hopen, zou het geen hoop meer zijn. Wie hoopt er nog op wat hij al kan zien?
Maar als wij hopen op wat nog niet zichtbaar is, blijven we in afwachting daarvan volharden.
De Geest helpt ons in onze zwakheid; wij weten immers niet wat we in ons gebed tegen God moeten zeggen, maar de Geest zelf pleit voor ons met woordloze zuchten.
God, die ons doorgrondt, weet wat de Geest wil zeggen. Hij weet dat de Geest volgens zijn wil pleit voor allen die hem toebehoren.
En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.
Wie hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft hij er ook van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters.
Wie hij hiertoe heeft bestemd, heeft hij ook geroepen; en wie hij heeft geroepen, heeft hij ook vrijgesproken; en wie hij heeft vrijgesproken, heeft hij nu al laten delen in zijn luister.


Nu is de tijd.


Handelingen 3:19-21
Wend u af van uw huidige leven en keer terug tot God om vergeving te krijgen voor uw zonden.
Dan zal de Heer een tijd van rust doen aanbreken en zal hij de messias zenden die hij voor u bestemd heeft. Dat is Jezus,
die in de hemel moest worden opgenomen tot de tijd aanbreekt waarover God van oudsher bij monde van zijn heilige profeten heeft gesproken en waarin alles zal worden hersteld.


Dit betekent dat Jezus in de Hemel ‘gehouden’ wordt, ‘totdat’ er een herstel plaatsvindt van alle dingen op de aarde. Het herstel van Gods originele plan en bedoeling voor zijn mensen op de aarde. Gods originele doel voor Adam om een drager van de volheid van Zijn glorie te zijn, om een ambassadeur van het Koninkrijk van de Hemel te zijn en om dagelijks de Hemel op aarde te brengen.


Adam was gemaakt naar het beeld van God en kreeg de opdracht om heerschappij te hebben, de aarde te onderwerpen en om de aarde te vullen met het Koninkrijk van God. Adam was Gods vertegenwoordiger op deze aarde.


Genesis 2:7
Toen maakte God, de HEER, de mens. Hij vormde hem uit stof, uit aarde, en blies hem levensadem in de neus. Zo werd de mens een levend wezen.


Adam was absoluut perfect op elk vlak. Hij had een perfect lichaam, een perfecte ziel en een perfecte geest. God vormde Adam eerst vanuit het stof van de grond. Dit was een aardse substantie dat het wezen van Adam vormde, zodat hij toegang had tot het aardse. In Zijn lichaam had Adam vijf zintuigen: gevoel, zicht, gehoor, reuk en smaak.


Genesis 1:26
God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’


Elk mens heeft een lichaam, omdat geen enkele geest zonder lichaam kan functioneren hier op aarde. Dit geldt voor het Koninkrijk van God als ook voor het duistere rijk. De Heilige Geest zoekt naar mensen die zich overgeven aan Hem, zodat ze gevuld worden en dat Hij door deze mensen kan stromen. Dit is de reden waarom onze gebeden zo effectief kunnen zijn, omdat wij als een delegatie van autoriteit kunnen functioneren op deze aarde als we onze levens open stellen, zodat God door ons heen kan stromen.


Poorten worden geopend voor geesten die door ons heen werken, omdat we onze vijf zintuigen er open voor stellen. Onze lichamen zijn poorten. Waar je naar kijkt zal een poort openen naar je ziel, je gedachten en je hart en zo is het met elk zintuig. In die zin; je bent wat je eet. Als jij je blootstelt aan iets, zal dat in je komen en door je heen gaan werken.


God blies Adam de levensadem in zijn neus. Deze ‘levensadem’ is het Hebreeuwse woord voor ‘geest’. Hier werd de geest van de mens geschapen en daarom is er geen evolutie, omdat een geest niet evolueert. De menselijke geest is een bovennatuurlijk element en komt rechtstreeks uit de adem van God.


De adem van leven, de menselijke geest, is hetgeen wat Adam toegang geeft aan de bovennatuurlijke wereld. Adam was in zijn essentie gecreëerd uit twee elementen: het aardse (stof) en het bovennatuurlijke (geest). Adam was vanaf het begin gecreëerd als een tweedimensionaal persoon met de mogelijkheid om in twee werelden te leven. Elk mens heeft deze mogelijkheid, omdat elk mens een geest heeft.


In het begin was Adam perfect op elk vlak en zijn relatie met God regeerde zijn leven. Er was absoluut geen barrière tussen God en de mens. Adam was zo Godbewust en niet op zichzelf gericht dat hij niet doorhad dat hij naakt was. Adam functioneerde in volheid in de geestelijke wereld als ook in de natuurlijke wereld. Dat is komen tot de volle wasdom, totale volwassenheid als zoon van God.


1 Korintiërs 3:2-3a
Ik heb u melk gegeven, geen vast voedsel; daar was u niet aan toe. En ook nu nog niet,
want u bent nog gebonden aan de wereld.


Hebreeën 5:11-14
Hierover valt nog veel te zeggen, maar het is moeilijk aan u uit te leggen, omdat u traag van begrip bent geworden.
Werkelijk, u had toch inmiddels allemaal leraar moeten zijn! In plaats daarvan hebt u er zelf een nodig om u opnieuw de grondslagen van het woord van God bij te brengen; het is met u zover gekomen dat u weer aangewezen bent op melk in plaats van op vast voedsel.
Wie melk drinkt is nog een klein kind en heeft geen weet van de draagwijdte van de verkondigde gerechtigheid.
Vast voedsel is voor volwassenen; hun zintuigen zijn door ervaring geoefend en zij zijn in staat onderscheid te maken tussen goed en kwaad.


1 Petrus 2:1-2
Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij, alle afgunst en kwaadsprekerij,
en verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt.


Efeziërs 4:12a-13
Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd,
totdat wij allen samen door ons geloof en door onze kennis van de Zoon van God een eenheid vormen, de eenheid van de volmaakte mens, van de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus.


Omdat mensen vaak teveel in het natuurlijke leven en te weinig in het geestelijke, worden ze vleselijk en worden ze niet volwassen. Adam leefde in deze volwassenheid, maar maakte een cruciale fout die de koers van de mensheid veranderde voor de jaren die zouden komen. Totdat Jezus kwam en het Koninkrijk van de Hemel herstelde op aarde.


Mensen zijn geen robots, maar zijn geschapen met een vrije wil. Een van de grootste daden van genade is dat God Adam creëerde en dat Adam tegen God kon kiezen. Liefde kan alleen zijn maximale bereik hebben als er totale vrijheid in de wil ligt. God zoekt daarom geen robots, maar vrijwillige, overgegeven liefhebbers van Hem die zich in hun levens helemaal toewijden in een goddelijke romantiek dat zich uit in het eeuwig, krachtige Koninkrijk van Hem op aarde.


Adam maakte een keuze. Hij had de keuze om te eten van de boom van Leven om eeuwig leven te hebben of van de boom van alle kennis om de natuur van Satan te accepteren. Adam heeft nooit de boom van Leven geproefd.


Genesis 3:22-24
Toen dacht God, de HEER: Nu is de mens aan ons gelijk geworden, nu heeft hij kennis van goed en kwaad. Nu wil ik voorkomen dat hij ook vruchten van de levensboom plukt, want als hij die zou eten, zou hij eeuwig leven.
Daarom stuurde hij de mens weg uit de tuin van Eden om de aarde te gaan bewerken, waaruit hij was genomen.
En nadat hij hem had weggejaagd, plaatste hij ten oosten van de tuin van Eden de cherubs en het heen en weer flitsende, vlammende zwaard. Zij moesten de weg naar de levensboom bewaken.


Hier zie je dat Satan nog steeds zijn oude plan wilde bereiken door gelijk te worden aan God door ongehoorzaamheid. Satan was maar een geest die op de aarde geworpen was, maar nu zag hij Adam als een poort naar de Hemel. Hij misleidde Eva om alle kennis te verkrijgen in ongehoorzaamheid naar God en daardoor werd de mens aan God gelijk. Het was nu aan Satan om door Adam ook nog van de boom van Leven te eten om zo eeuwig leven te verkrijgen en zo wilde Satan zijn oude plan bereiken om aan God gelijk te worden door ongehoorzaamheid en rebellie. God wilde dat de mens gelijk aan Hem zou worden door liefde en gehoorzaamheid, zodat ze samen één zouden zijn.


Johannes 17:21-26
Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden.
Ik heb hen laten delen in de grootheid die u mij gegeven hebt, opdat zij één zijn zoals wij:
ik in hen en u in mij. Dan zullen zij volkomen één zijn en zal de wereld begrijpen dat u mij hebt gezonden, en dat u hen liefhad zoals u mij liefhad.
Vader, u hebt hen aan mij geschonken, laat hen dan zijn waar ik ben. Dan zullen zij de grootheid zien die u mij gegeven hebt omdat u mij al liefhad voordat de wereld gegrondvest werd.
Rechtvaardige Vader, de wereld kent u niet, maar ik ken u, en zij weten dat u mij hebt gezonden.
Ik heb hun uw naam bekendgemaakt en dat zal ik blijven doen, zodat de liefde waarmee u mij liefhad in hen zal zijn en ik in hen.’


Adam en Eva waren de kroon van de schepping en de heersers over de aarde, maar toen ze hadden gegeten van de boom van alle kennis, kwamen zij en de aarde onder de vloek. God wilde niet dat Adam in zijn gevallen staat zou eten van de boom van Leven dus dreef Hij ze uit de Tuin van Intimiteit. Vóór de keuze van Adam hoefde hij nooit de grond te bewerken, want alles was gezegend en vloeide over van volheid.


Genesis 3:17-19
Tegen de mens zei hij: ‘Je hebt geluisterd naar je vrouw, gegeten van de boom die ik je had verboden. Vervloekt is de akker om wat jij hebt gedaan, zwoegen zul je om ervan te eten, je hele leven lang.
Dorens en distels zullen er groeien, toch moet je van zijn gewassen leven.
Zweten zul je voor je brood, totdat je terugkeert tot de aarde, waaruit je bent genomen: stof ben je, tot stof keer je terug.’


Adam had de mogelijkheid om de originele mandaat te vervullen verloren, omdat hij niet meer de perfecte mens was. Daarom zucht en steunt de aarde om tot vervulling te komen waar het voor gecreëerd was.


Romeinen 8:19-22
De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn.
Want de schepping is ten prooi aan zinloosheid, niet uit eigen wil, maar door hem die haar daaraan heeft onderworpen. Maar ze heeft hoop gekregen,
omdat ook de schepping zelf zal worden bevrijd uit de slavernij van de vergankelijkheid en zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt.
Wij weten dat de hele schepping nog altijd als in barensweeën zucht en lijdt.


Alleen de zonen van God kunnen deze vloek omkeren en daarom kwam Jezus als de Zoon van God. Hij liet zien wat de mens bedoeld was om te doen, zodat de mens zijn identiteit en positie weer inneemt om autoriteit te nemen over de aarde.


Wij zijn allemaal aparte, unieke individuen, maar wij zijn ook allemaal één, want we zijn allemaal deel van dezelfde familieboom. Adam was de eerste van een nieuw ras, de mens. Maar als de eerste de fout ingaat, gaat iedereen daarna ook de fout in, want toen Adam zondigde kwam zonde in zijn hele bloedlijn.


Genesis 5:3
Toen Adam 130 jaar was, verwekte hij een zoon die op hem leek, die zijn evenbeeld was. Hij noemde hem Set.


Omdat Adam niet meer naar het beeld van God bestond, maar in een corrupte staat, werden zijn nakomelingen zoals hem. Iedereen wordt dus geboren in een gevallen natuur. Zonde verpeste het plan van God om perfecte mensen op aarde te hebben die het zouden vullen met het Koninkrijk van de Hemel. Maar God is nooit verrast en had al een plan vóór de grondlegging van de wereld om dit hele gebeuren om te keren en de mensheid te verlossen.


Johannes 17:24
Vader, u hebt hen aan mij geschonken, laat hen dan zijn waar ik ben. Dan zullen zij de grootheid zien die u mij gegeven hebt omdat u mij al liefhad voordat de wereld gegrondvest werd.


Na de val van Adam gaf God Israël regels en wetten, zodat als ze ernaar zouden leven en in geloven, gerechtvaardigd zouden worden. Iedereen die in God geloofde en Hem gehoorzaamde en stierf vóór de redding van Jezus, werd in een schil in de aarde geplaatst wat het paradijs genoemd werd. Daar wachtten zij op de Verlosser van de wereld die hen zou oprichten om ze mee te nemen naar hun eeuwige thuis in de Hemel. Geen mens die vóór Jezus leefde en stierf, kwam in de Hemel, totdat Jezus stierf aan het kruis en de hel plunderde en de gevangenen naar de vrijheid leidde.


Efeziërs 4:8
Daarom staat er: ‘Toen hij opsteeg naar omhoog, voerde hij gevangenen mee en schonk hij gaven aan de mensen.’


Om de heiligen van het Oude Testament naar de Hemel mee te nemen was niet het ultieme doel van Jezus Christus die op de aarde kwam als de Zoon van God. Jezus Christus was gezonden en leefde Zijn leven als een voorbeeld voor wat er mogelijk en beschikbaar is voor iedereen die geloofd. Jezus leefde Zijn leven vanuit de intimiteit met de Vader en droeg het Koninkrijk uit, de bovennatuurlijke wereld van de Hemel, op aarde met wonderen, tekenen en machtige daden.


Jezus kwam om een nieuw geslacht geboren te laten worden op de aarde en om het Koninkrijk van de Hemel te herstellen. Dit nieuwe geslacht is een overblijfsel van mensen die totaal apart gezet zijn door God in liefde en intimiteit met de Vader, die de werken van de duivel zullen vernietigen en de Hemel dagelijks op aarde brengen. Dit nieuwe geslacht zal de originele mandaat volbrengen die aan Adam gegeven was en de aarde vullen met de Glorie van God.


1 Johannes 3:8-9
En wie zondigt komt uit de duivel voort, want de duivel heeft vanaf het begin gezondigd. De Zoon van God is dan ook verschenen om de daden van de duivel teniet te doen.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad is blijvend in hem. Hij kán zelfs niet zondigen, want hij is uit God geboren.


Het is dus niet alleen zo dat Jezus op aarde als mens kwam, zodat mensen gered zouden zijn en op een dag naar de Hemel zouden gaan. Dat is een slappe versie van het evangelie en velen hebben het aangenomen op de manier van: Neem Jezus aan, lees je bijbel en ga naar de kerk. Alsof ze een buskaartje naar de Hemel hebben voor het moment dat ze doodgaan. Dit was niet het evangelie wat Jezus predikte.


Gods idee van complete redding is niet alleen de zekerheid hebben dat je op een dag naar de Hemel gaat, maar meer om gered te zijn en nu de Hemel op aarde te brengen. Dit was de originele mandaat van Adam die hij verspilde in de Tuin na ongehoorzaamheid naar God.


Matteüs 6:10
Laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel.


Dit nieuwe geslacht is bedoeld om het DNA van God te dragen. Adam was het eerste voorbeeld voor een heel menselijk ras. Daarom heeft de bijbel het ook over twee soorten mensen; in Adam of in Christus.


1 Korintiërs 15:22
Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt.


1 Korintiërs 15:44-49
Er wordt een aards lichaam gezaaid, maar een geestelijk lichaam opgewekt. Wanneer er een aards lichaam is, is er ook een geestelijk lichaam.
Zo staat er ook geschreven: ‘De eerste mens, Adam, werd een levend, aards wezen.’ Maar de laatste Adam werd een levendmakende geest.
Niet het geestelijke is er als eerste, maar het aardse; pas daarna komt het geestelijke.
De eerste mens kwam uit de aarde voort en was stoffelijk, de tweede mens is hemels.
Ieder stoffelijk mens is als de eerste mens, ieder hemels mens is als de tweede.
Zoals we nu de gestalte van de stoffelijke mens hebben, zo zullen we straks de gestalte van de hemelse mens hebben.


Jezus is de laatste Adam, omdat Jezus net als Adam het voorbeeld was van een nieuw geslacht. Jezus liet een nieuw mens geboren worden op aarde. Satan raakte in paniek toen hij doorhad dat Jezus een nieuw geslacht op aarde kwam brengen. Satan liet Herodus alle mannelijke baby’s doodden onder de leeftijd van 2 jaar in de hoop dat Jezus gedood zou worden en zo het nieuwe geslacht niet zou bestaan.


Matteüs 2:16
Toen Herodes begreep dat hij door de magiërs misleid was, werd hij verschrikkelijk kwaad, en afgaande op het tijdstip dat hij van de magiërs had gehoord, gaf hij opdracht om in Betlehem en de wijde omgeving alle jongetjes van twee jaar en jonger om te brengen.


Wat Satan niet doorhad was dat Jezus niet een nieuw geslacht geboren wilde laten worden vanuit het natuurlijke.


1 Korintiërs 2:7-8
Waar wij over spreken is Gods verborgen en geheime wijsheid, een wijsheid waarover God vóór alle tijden besloten heeft dat wij door haar zouden delen in zijn luister.
Geen van de machthebbers van deze wereld heeft die wijsheid gekend; zouden ze haar wel hebben gekend, dan zouden ze de Heer die deelt in Gods luister niet hebben gekruisigd.


Satan liep recht in de val van God door Jezus te kruisigen. Het plan van God was dat Jezus gekruisigd zou worden, zou opstaan uit de dood, en een leven-gevende Geest zou worden die een nieuw geslacht in de geest zou creëren. God gaf de mensheid de mogelijkheid om opnieuw geboren te worden, geboren van boven.


Johannes 3:3-6
Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’
‘Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is?’ vroeg Nikodemus. ‘Hij kan toch niet voor de tweede keer de moederschoot ingaan en weer geboren worden?’
Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: niemand kan het koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest.
Wat geboren is uit een mens is menselijk, en wat geboren is uit de Geest is geestelijk.


God wilde niet een natuurlijke nieuwe mens maken, maar in de bestaande mens een geestelijk nieuw geslacht geboren laten worden.


1 Korintiërs 15:35-28
Nu zou iemand kunnen vragen: ‘Maar hoe worden de doden opgewekt? Hoe zou hun lichaam eruit moeten zien?’
Dwaas die u bent! Als u iets zaait, moet dat eerst sterven voordat het tot leven kan komen.
En wat u zaait heeft nog niet de vorm die het later krijgt; het is nog maar een naakte korrel, een graankorrel misschien of iets anders.
God geeft daaraan de vorm die hij heeft vastgesteld, en hij geeft elke zaadkorrel zijn eigen vorm.


Johannes 12:23-24
Jezus zei: ‘De tijd is gekomen dat de Mensenzoon tot majesteit wordt verheven.
Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht.


Jezus vergelijkt zichzelf met een graankorrel, want als Hij sterft zal hij veel vrucht dragen en velen voortbrengen zoals Hij.


Kolossenzen 1:18
Hij is het hoofd van het lichaam, de kerk. Oorsprong is hij, eerstgeborene van de doden, om in alles de eerste te zijn.


Jezus is de eerstgeborene van de doden om een nieuw geslacht te brengen. Doordat Jezus stierf en opstond uit de dood, werd Hij de vervulling van een nieuw voorbeeld van een nieuw geslacht dat net zoals Hij zou zijn.


Romeinen 8:29
Wie hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft hij er ook van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters.


Opnieuw geboren gelovigen zijn de broers en zussen van Jezus en de nakomelingen van God de Vader. We zijn niet God, maar zonen van God. Wij zijn niet geadopteerd door God, nee we zijn geboren uit God en Zijn DNA zit in jou, want jij hebt het zaad van God in je.


1 Johannes 3:9
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad is blijvend in hem. Hij kán zelfs niet zondigen, want hij is uit God geboren.


1 Petrus 1:22-23
Nu u gehoorzaam bent aan de waarheid, is uw hart gelouterd en kunt u oprecht van uw broeders en zusters houden; heb elkaar dan ook onvoorwaardelijk lief, met een zuiver hart,
als mensen die opnieuw zijn geboren, niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad, door Gods levende en altijd blijvende woord.


Daardoor zullen we grotere dingen doen die Jezus deed zoals Hij in de wereld was.


Johannes 14:12
Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader.


1 Johannes 4:17
Zo is de liefde bij ons werkelijkheid geworden, en daardoor kunnen we op de dag van het oordeel vol vertrouwen zijn, want hoewel wij nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus.


Jezus was op aarde, maar tegelijkertijd ook in de Hemel. Hij leefde op aarde vanuit de Hemel en zo leefde Adam eerst ook verbonden met God. De dood en opstanding van Jezus zorgde ervoor dat nu ook wij zo kunnen leven als burgers van de Hemel. Wij zijn gezeten in Christus in de Hemel terwijl wij hier op aarde zijn, omdat we opnieuw geboren zijn. En in Hem zijn wij de poorten van de Hemel op aarde zoals Jezus dat was.


Johannes 1:52 (NBG)
En Hij zeide tot hem: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg ulieden, gij zult de hemel open zien en de engelen Gods opstijgen en nederdalen op de Zoon des mensen.


Net zoals Jakob deze open Hemel ervoer in Genesis 28 is Jezus de ladder tussen Hemel en aarde en zo is Jezus de poort van de Hemel op aarde. Dit geheim is geopenbaard aan ons.


Kolossenzen 1:27-28
Aan hen heeft God bekend willen maken hoe glorierijk dit mysterie is voor alle volken: Christus is in u, hij is uw hoop op goddelijke luister.
Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid in Christus te brengen.


God probeert ons naar een plaats te brengen waar wij volledig zullen begrijpen wie wij in Hem zijn. De Kerk zoals het nu is heeft een identiteitscrisis. Als de kinderen van God beginnen te begrijpen dat het doel van Jezus op aarde was, dat Hij een nieuw geslacht geboren liet worden die Zijn DNA zou hebben en de Hemel dagelijks op aarde zou brengen, dan zullen we leven in de vervulling van Zijn hart. Als de kinderen van God zullen realiseren wat hun identiteit is als nakomelingen van God hier en nu, dan zou de Kerk de natiën schudden met de kracht van God.


Wij zijn het Huis van God waar de Hemel open is en wij zijn de poorten waar de Hemel de aarde raakt, omdat Jezus Christus in ons leeft. Als de Kerk zich dat realiseert, dan zal het de mandaat vervullen die zegt: Uw Koninkrijk komt. Uw wil wordt gedaan op de aarde zoals het is in de Hemel.

1 opmerking: