maandag 18 mei 2009

Naakt voor God (Studie)

Er is zoveel gaande in de wereld en het wordt duidelijk dat we in een seizoen zitten waarin we gestript en verbeterd worden voor de Heer. God confronteert de Kerk en de wereld in dit seizoen en daagt ons uit om al het wereldse neer te leggen waarmee wij onszelf bedekt hebben. We moeten gaan toestaan dat Hij ons gaat bekleden met Zijn Glorie. Dit zijn serieuze tijden en God wil een fantastisch plan tot vervulling laten komen, maar de Kerk lijkt in slaap en God maakt ons wakker. Veel van wat God doet wordt versnelt.


Er zijn vele dingen op de aarde die aan het versnellen zijn en God trekt vele stoppen eruit en roept Zijn generatie op om wakker te worden en Hem te grijpen zoals nooit tevoren. Met deze bedoeling stript God de Kerk van elke werelds aspect dat haar weerhoudt van volle overgave aan Hem. Alleen als de Kerk haar naaktheid realiseert dan zal zij het uitroepen in heilige wanhoop naar God om de generaties van nu te fascineren en te bekrachtigen. Wij moeten eerst gestript worden zodat we onze enorme nood voor God realiseren.


Matteüs 5:3
Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.


De boodschap van dit uur is ‘het Koninkrijk van de Hemel is nabij’. Als we arm en nederig van hart zijn realiseren we onze naaktheid en leegheid en daardoor schreeuwen we het uit naar Zijn volheid. De ogen van God gaan over de aarde.


2 Kronieken 16:9a
De HEER laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die hem met heel zijn hart is toegedaan.


God heeft ons bedekt met Zijn hand, Zijn genade, zodat wij de mogelijkheid zouden hebben om met ons hele hart voor Hem te kiezen. Maar in deze bescherming zijn de Kerk en de wereld verder afgegleden van Hem.


Gelukkig wordt de Kerk meer en meer bewust dat ze het uit moet schreeuwen naar Hem.


Jesaja 64:1-3 (NBG Versie, 1951)
Och, dat Gij de hemel scheurdet, dat Gij nederdaaldet, dat voor uw aangezicht de bergen wankelden,
zoals vuur rijshout in vlam zet, zoals vuur water doet overkoken – om uw tegenstanders uw naam te doen kennen, zodat de volken voor uw aangezicht sidderen,
daar Gij geduchte daden verricht, die wij niet verwachtten; dat Gij nederdaaldet, zodat de bergen voor uw aangezicht wankelden!


Als de Heer komt, dan komt Hij om alles wat werelds in ons midden is weg te smelten en weg te schudden.


Maleachi 3:1-3
Let op, ik zal mijn bode zenden; hij zal de weg voor mij effenen. Opeens zal hij naar zijn tempel komen, de Heer naar wie jullie uitzien, de engel van het verbond naar wie jullie verlangen. Komen zal hij – zegt de HEER van de hemelse machten.
Wie zal die dag kunnen doorstaan? Wie zal overeind blijven wanneer hij verschijnt? Hij is als het vuur van een smid, als het loog van een wolwasser.
Hij zal zitting houden als iemand die zilver smelt en het zuivert; de zonen van Levi zal hij zuiveren en zeven als goud en zilver, en dan zullen ze op de juiste wijze offeren aan de HEER.


Als het Koninkrijk van God komt dan schudt het alles van je leven af dat niet van God is en wat overblijft is alles wat God in je leven heeft bewerkt.


Hebreeën 12:25-29
Let op dat u hem die spreekt niet afwijst. Want als zij al niet ontkomen zijn toen ze degene afwezen die hen op aarde onderrichtte, dan kunnen wij, wanneer we ons afkeren van degene die dat vanuit de hemel doet, helemaal niet ontkomen.
Destijds deed zijn stem de aarde beven, nu heeft hij deze belofte gedaan: ‘Nog eenmaal zal ik de aarde doen beven, en met de aarde ook de hemel.’
Met dat ‘nog eenmaal’ wordt bedoeld dat wat geschapen is, wankelt en verdwijnt, zodat alleen blijft wat onwankelbaar is.
Laten we daarom het onwankelbare koninkrijk in dankbaarheid aanvaarden, om God zo te dienen dat hij er behagen in schept, met eerbied en ontzag.
Onze God is een verterend vuur!


God bereidt zijn kinderen voor op een grote beweging op aarde, maar voordat Hij dat doet moet eerst de Kerk gestript worden van al het wereldse wat het heeft aangetrokken en waar het zich aan vast heeft gehouden, zodat we bekleed kunnen worden met Zijn Glorie.
De wereld is zo verknipt op dit moment, maar aan de andere kant heeft de Kerk de mogelijkheid om in een ongekende kracht van Glorie te wandelen, maar dan moet ze zich overgeven aan het snoeien van de Heer.


God zal het niet langer toestaan dat luie, halfhartige, passieve christenen zijn Kerk zijn. De gelovigen die God niet omarmen met alles wat in ze is, zullen in deze tijden meer en meer van Hem af raken. Toen Jezus op aarde kwam in het vlees waren het de religieuzen die hun harten verharden en Hem vervolgden. Het zal ook in deze dagen niet anders zijn. Degenen die lauw waren zullen of kouder worden of warmer voor de Heer worden, maar er zal steeds minder ruimte zijn voor de middenweg.


Dit zijn tijden van beslissende keuzes. Velen zullen tot besef komen dat hun levens leeg zijn en ze zullen het branden van de Heer in hun harten voelen. Deze gelovigen zullen dichterbij Hem komen en ze zullen leren hoe ze in intimiteit en passie kunnen leven met hun Heer.


Joël 4 spreekt over de vallei van het oordeel of de vallei van beslissing. Vaak wordt er gedacht dat het alleen ongelovigen zijn die hierin staan, maar er staan ook veel gelovigen in deze vallei, omdat de Heer het niet langer zal toestaan dat mensen niet volledig voor Hem kiezen. Als de oorlog heviger wordt dan volstaat de keuze van gister niet en dus moet er een keuze komen om kouder of heter te worden voor Hem.


Toen de Heer tegen Laodicea sprak, berispte Hij hen, omdat ze dachten alles voor elkaar te hebben terwijl ze eigenlijk ellendig, miserabel, arm, blind en naakt waren. God moest hen eerst waarschuwen over hun wanhopige positie, zodat ze zich konden bekeren en Hem met hun hele hart te volgen.


Op dit moment is een groot deel van de Kerk in een staat van apathie en passiviteit gezonken, omdat het grootste deel van de westerse kerken een leven leidt van onafhankelijkheid. De westerse kerk is zo onafhankelijk van God geworden dat de honger naar God ver, ver te zoeken is. Een honger naar God houdt in dat we bidden en zoeken naar God alsof je absoluut, geestelijk uitgemergeld bent en dat je geen dag verder wil leven zonder ook maar een aanraking vanuit de Hemel te ervaren.


Veel leiders in de westerse kerken moeten hemel en aarde bewegen om de mensen ook maar een beetje in beweging te krijgen, zodat ze tot het besef komen om een honger naar God te hebben. Veel westerse kerken zijn halfhartig en onafhankelijk en denken dat ze niks nodig hebben.


Openbaringen 3:15-19
Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm!
Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspuwen.
U zegt dat u rijk bent, dat u alles hebt wat u wilt en niets meer nodig hebt. U beseft niet hoe ongelukkig u bent, hoe armzalig, berooid, blind en naakt.
Daarom raad ik u aan: koop van mij goud dat in het vuur gelouterd is, en u zult rijk zijn; witte kleren om u te kleden en uw naaktheid te bedekken, zodat u zich niet meer hoeft te schamen; zalf voor uw ogen, zodat u weer kunt zien.
Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt.


Dit is geen harteloze terechtwijzing. Het is een liefhebbende waarschuwing van een liefhebbende God die zijn Bruid wil duidelijk maken in wat voor staat Zij is, zodat ze wakker wordt, Zich zal omkeren en de Heer zal zoeken.


De ‘wakkerschudding’ in Openbaringen moet de Kerk doen realiseren van Haar naaktheid, zodat Ze de Heer gaat zoeken met een honger van wanhoop en het kloppen van de Heer zal horen en met Hem maaltijd zal hebben en met Hem zal regeren en heersen.


In deze dagen waarin iedereen voor zichzelf leeft en doet wat goed is in eigen ogen, zoekt God Zijn Bruid die het tegenovergestelde doet. Eén van de grootste vijanden van de westerse kerk is ‘Hoe gezegend zijn wij’. De westerse kerk heeft een lange tijd onder genade en zegen geleefd, zodat het weggegleden is in een staat van apathie en passiviteit. De Kerk heeft de maatstaf van de wereld overgenomen die zegt: ‘Doe wat je moet doen om het allemaal voor elkaar te hebben’. Hierdoor zijn wij helemaal met onszelf opgenomen.


De bijbel noemt ons ‘pelgrims’ in deze wereld. Wij zijn burgers van een andere leefwereld die hun levens leven van dag tot dag vanuit een plaats van inwoning in de Hemelse wereld die regeren op aarde met Hemelse liefde en kracht. De uitdaging voor de Kerk in dit uur is om Zich over te geven aan het snoeien en strippen van de Heer en om onze ogen en affecties van alles wat tijdelijk af te houden en het Koninkrijk en de gerechtigheid te zoeken boven alles.


Wanneer de Kerk voor de Hemelse schatten gaat leven boven aardse verzadiging dan zal de gunst en genade van de Hemel over ons uitgegoten worden in overvloed.


Matteüs 6:31-33
Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” –
dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben.
Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.


Er zijn veel orkanen, aardbevingen, tsunamis en andere rampen in deze tijden en dat heeft te maken met de zonde, dood en vloek op de aarde, maar God gebruikt deze dingen ook om mensen rechtvaardigheid te leren om ze naar Hem terug te leiden.


Jesaja 26:9
Reikhalzend kijk ik naar u uit, zelfs ’s nachts verlang ik naar u. Wanneer u een oordeel over de wereld velt, zullen de mensen op aarde gerechtigheid leren.


We moeten niet onze emoties ons laten beheersen in het schudden van de aarde zoals de wereld reageert, maar we moeten deze gebeurtenissen ons laten wakker schudden tot de realiteit en ernst van deze tijd waarin wij leven. Laten we deze dingen gebruiken zodat we de Heer zullen zoeken met alles wat in ons is, zodat we beslag leggen op onze goddelijke bestemming en wandelen in de volheid van de Glorie van God.


Voor de zondeval waren Adam en Eva naakt, maar zij wisten dit niet. Dit komt omdat hun gedachten en hun hart uitgingen naar Hem, zodat ze letterlijk bekleed waren met de Glorie van God. Er was een 24-uur per dag Godbewustzijn en gezicht tot gezicht ontmoetingen met Hem.


Het eerste wat ze merkten na de zondeval was dat ze naakt waren en ze schaamden zich. Ze zochten meteen naar iets wat hun naaktheid kon bedekken en wikkelden zichzelf in vijgenbladeren. God kwam om ze te bezoeken, zoals Hij altijd deed, maar ze verborgen zich in schaamte. Eén van de eerste dingen die God deed was de vijgenbladeren wegnemen en ze bekleden met dierenhuiden.


God bekleedde hen met dierenhuiden want er was bloed nodig en het vloeien van bloed was het enige wat hun schaamte kon bedekken. Gods goddelijke ontwerp was om Jezus te sturen om Zijn perfecte, zondeloze bloed te laten vloeien om onze zonden te bedekken en voor eeuwig weg te wassen. Dit werd zo gedaan, zodat onze naaktheid weer bedekt zou worden met de Glorie van God.


God zoekt op aarde naar mensen die zich niet hebben bedekt met de schatten van deze aarde, maar degenen die zich willen onderwerpen aan het snoeien en strippen om weer bekleed te worden van heerlijkheid tot heerlijkheid. Ben jij naakt voor de Heer? Moet jij wakker geschud worden voor de Heer om tot het besef te komen dat jij nog ver verwijderd bent van de hoge roeping? Ben je werkelijk arm in geest en wanhopig voor een aanraking van de Hemel?


Sta toe dat de Heer je verfrissend aanraakt en laat Zijn vinger op die plekken in je ziel komen die nog niet bij Hem horen. Nu is de tijd om Zijn heiligende vuur uit te nodigen in je leven, want Hij is een verterend vuur en een jaloerse God die jou helemaal in beslag wil nemen.

1 opmerking:

  1. Goed voedsel David :-) naakt voor God staan. Vlak voor Zeewolde sprak God ong. dezelfde boodschap ook in mijn hart. Heel belangrijk en wat jij noemt is een bevestiging. Ik denk dat we meer van dit thema moeten delen met de anderen. Want deze boodschap zal de wereld over gaan, dat profeteer ik. Misschien kun je er iets van delen op de Betteld? Er moet een verlangen komen om volledig bekleed te worden met ZIJN GLORIE en af te leggen dat wat HEM nog dwarsboomt in ons. Velen grijpen echter weer terug naar de vijgenbladeren en vergeten wie ze zijn, omdat het ze niet echt interesseerd of omdat ze het niet begrijpen. Echte bekering betekend omgekeerd wandelen in datgene wat de wereld als normaal beschouwt . Maar wie wil gekleed zijn met God, van binnen en van buiten, zonder bang te zijn voor GODS abnormale aanwezigheid en rauwe vuur? Paul

    BeantwoordenVerwijderen