zondag 8 maart 2009

Het hemelse geboren laten worden op aarde (Studie)

HET HEMELSE GEBOREN LATEN WORDEN OP AARDE


Genesis 1:1-3
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over het water.
God zei: ‘Er moet licht komen,’ en er was licht.

Lucas 1:26-45
In de zesde maand zond God de engel Gabriël naar de stad Nazaret in Galilea,
naar een meisje dat was uitgehuwelijkt aan een man die Jozef heette, een afstammeling van David. Het meisje heette Maria.
Gabriël ging haar huis binnen en zei: ‘Gegroet Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je.’
Ze schrok hevig bij het horen van zijn woorden en vroeg zich af wat die begroeting te betekenen had.
Maar de engel zei tegen haar: ‘Wees niet bang, Maria, God heeft je zijn gunst geschonken.
Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren, en je moet hem Jezus noemen.
Hij zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd, en God, de Heer, zal hem de troon van zijn vader David geven.
Tot in eeuwigheid zal hij koning zijn over het volk van Jakob, en aan zijn koningschap zal geen einde komen.’
Maria vroeg aan de engel: ‘Hoe zal dat gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap met een man gehad.’
De engel antwoordde: ‘De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.
Luister, ook je familielid Elisabet is zwanger van een zoon, ondanks haar hoge leeftijd. Ze is nu, ook al hield men haar voor onvruchtbaar, in de zesde maand van haar zwangerschap,
want voor God is niets onmogelijk.’
Maria zei: ‘De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.’ Daarna liet de engel haar weer alleen.
Kort daarop reisde Maria in grote haast naar het bergland, naar een stad in Juda,
waar ze het huis van Zacharias binnenging en Elisabet begroette.
Toen Elisabet de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; ze werd vervuld van de heilige Geest
en riep luid: ‘De meest gezegende ben je van alle vrouwen, en gezegend is de vrucht van je schoot!
Wie ben ik dat de moeder van mijn Heer naar mij toe komt?
Toen ik je groet hoorde, sprong het kind van vreugde op in mijn schoot.
Gelukkig is zij die geloofd heeft dat de woorden van de Heer in vervulling zullen gaan.’

Op dezelfde manier zoals Maria werd gekozen om Jezus in haar binnenste te ontvangen door de Heilige Geest en Hem voort te brengen, zo zijn wij ook gekozen door intimiteit en impartatie vanuit de hemel om de Zoon van God voort te brengen naar deze wereld door vertoningen van hemelse glorie en kracht.

Ik geloof dat Jezus naar deze aarde kwam om te laten zien wat er voor ieder van ons mogelijk is. Jezus leefde in intimiteit en gemeenschap met de Vader, zodat Hij alleen deed wat Hij de Vader zag doen en het hemelse meteen plaats nam in elke situatie waar Hij was. Jezus deed geen wonderen hier op aarde als God. Hij was wel de Zoon van God op aarde, maar hij legde zijn goddelijkheid af en limiteerde Zichzelf zoals wij ook als mens gelimiteerd zijn. Het verschil tussen Jezus en ons is dat hij Zich volledig overgaf aan de Heilige Geest.

Johannes 5:19-20
Jezus reageerde hierop met de volgende woorden: ‘Waarachtig, ik verzeker u: de Zoon kan niets uit zichzelf doen, hij kan alleen doen wat hij de Vader ziet doen; en wat de Vader doet, dat doet de Zoon op dezelfde manier.
De Vader heeft de Zoon immers lief en laat hem alles zien wat hij doet. Hij zal hem nog grotere dingen laten zien, u zult verbaasd staan!

Jezus zorgde ervoor dat hij steeds in relatie was met Zijn Vader en de Heilige Geest. Zo was Jezus een poort van het hemelse naar het aardse. Jezus leefde met de openbaring dat Hij toegang had naar het bovennatuurlijke en het binnenging, zodat Hij kon zien en horen wat er gebeurde in de hemel en om dat te proclameren op aarde. De Geest geeft ons heilige oren en ogen, zodat wij kunnen zien en horen wat er in de hemel gebeurd voor iedere situatie in ons leven. Zoals Jezus de hemel en de aarde gelijk zette en machtige tekenen en wonderen deed, zo zijn ook wij geroepen om poorten te zijn en het koninkrijk te manifesteren.

Galaten 4:19
Kinderen, zolang Christus geen gestalte in u krijgt, doorsta ik telkens weer barensweeën om u.

Efeziërs 3:19
Ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.

Een beker is pas vol als het overstroomt. Wij zijn pas vol van Christus als wij overvloeien van Hem met demonstraties van hemelse kracht en glorie.

Lucas 1:31
Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren, en je moet hem Jezus noemen.

Zo is het ook met ons. Door de Heilige Geest woont Jezus in ons en is het de bedoeling dat Jezus gestalte in ons krijgt. En als Hij volkomen in ons regeert, kunnen wij Hem laten zien. Dan zal hij zichtbaar worden, omdat we overstromen van wie Hij in ons is. Doordat we intiem zijn met de Vader en gemeenschap hebben met de Heilige Geest, kunnen wij de Zoon voortbrengen. We hebben daarvoor gezalfde ogen nodig om openbaring en wijsheid te ontvangen.

Efeziërs 1:18
Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen.

Als wij Jezus willen voortbrengen moeten we bekend worden met de toegang tot het hemelse en daar binnengaan, want daar komt het zaad vandaan. Velen geloven dat de beloftes van God vervuld zullen worden door bijbelkennis en geloof. Maar dit is juist bedoeld om in contact te komen met de Auteur.

Johannes 5:39-40
U bestudeert de Schriften en u denkt daardoor eeuwig leven te hebben. Welnu, de Schriften getuigen over mij,
maar bij mij wilt u niet komen om leven te ontvangen.

Zo kunnen man en vrouw ook niet een baby verwachten als ze niet eerst intiem met elkaar zijn en gemeenschap met elkaar hebben. Gods kracht en glorie zullen alleen zichtbaar worden dóór degenen die geleerd hebben ontmoetingen te hebben in intimiteit met de Vader.

Efeziërs 1:3
Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend.

De enige manier om deze geestelijke zegeningen te gaan zien in het aardse is als we het hemelse binnengaan en het mee te nemen. Elke keer als wij een ontmoeting hebben met de Vader worden we meer en meer gevuld met Zijn volheid en dragen meer van Zijn glorie en veranderen wij van heerlijkheid naar heerlijkheid.

2 Korintiërs 3:18
Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.

Maria schrok toen de engel op zo’n manier tot haar sprak. Een van de grootste redenen waarom we weinig tot geen krachtvertoningen van God zien in het Lichaam van Christus, naast het gebrek aan intimiteit, is dat er onduidelijkheid is over onze identiteit. In de wereld is het zo dat een persoon eerst doet, daar vanuit een identiteit aanmeet en zich daardoor geaccepteerd voelt. In het koninkrijk is het andersom. In het koninkrijk zijn we geaccepteerd, daar vanuit krijgen we identiteit en daardoor doen we.

In Lucas 1:28 zegt de engel tegen Maria: ‘Je bent begenadigd’. In het Engels staat er ‘highly favored’. Het is het woord ‘charitoo’ en dit woord wordt ook in Efeziërs gebruikt.

Efeziërs 1:4-6 (NBG)
Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren vóór de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht.
In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil,
tot lof van de heerlijkheid zijner genade, waarmede Hij ons begenadigd heeft in de Geliefde.

Maria was gekozen om de Zoon voort te brengen, maar ook wij zijn gekozen om de Zoon voort te brengen. Zonder diepe intimiteit met Christus zullen wijonze identiteit nooit kennen en zullen we niet weten hoe we moeten heersen als koningen en de werken van de duivel vernietigen door de kracht van God.

Lucas 1:34
Maria vroeg aan de engel: ‘Hoe zal dat gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap met een man gehad.’

God spreekt tot ons in het geestelijke en wij antwoorden helaas in het natuurlijke. Geestelijke gemeenschap is ons gegeven door het offer van Jezus.

Hebreeën 4:16
Laten we dus zonder schroom naderen tot de troon van de Genadige, waar we telkens als we hulp nodig hebben barmhartigheid en genade vinden.

Kolossenzen 3:2
Richt u op wat boven is, niet op wat op aarde is.

Het antwoord van de engel op de vraag van Maria was het volgende.

Lucas 1:35
De engel antwoordde: ‘De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.

Genesis 1:2b-3a
Maar Gods geest zweefde over het water.
God zei: ‘Er moet licht komen,’ en er was licht.

Gods Geest zweefde over het water en God sprak en er was licht. Gods Geest kwam over Maria en ze werd zwanger. Veel mensen zijn terughoudend om de derde persoon van de Drie Eenheid te aanbidden. Toen Jezus de aarde verliet zei Hij dat Hij de Trooster, de Heilige Geest, zou sturen in Zijn plaats. Het Woord leert ons dat God aanbeden wil worden en God bestaat uit de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Mensen willen wel vaak de uitingen en de gaven van de Geest, maar niet de intimiteit met de Geest. Veel mensen leven met de gave van zalving, maar missen de bron van zalving zelf en daardoor lopen ze de ontzagwekkende kracht van de persoon de Heilige Geest mis. We moeten vrij gezet worden om de Heilige Geest te aanbidden en om naar Hem te verlangen, want het is de Geest die ons leert wie Jezus is.

Romeinen 8:14-16
Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God.
U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’.
De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn.

De Heer geeft ons duidelijkheid hoe we zijn aanwezigheid kunnen binnengaan, namelijk door het wachten. Als wij wachten op Hem als we Hem zoeken en Zijn aanwezigheid vervult de plaats waar we zijn, dan is het belangrijk om Hem als priester te benaderen, zodat Hij ons bekrachtigd als koningen om te heersen over de vijand.

1 Petrus 2:9
Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht.

Ik de korte tijd dat de engel bij Maria is, merk je dat Maria veranderd. Eerst is ze verward over hoe de engel Gabriël haar aanspreekt. Dan antwoord ze in het natuurlijke. Maar daarna spreekt ze vanuit haar geest.

Lucas 1:38
Maria zei: ‘De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.’ Daarna liet de engel haar weer alleen.

En het hemelse zaad wordt in haar gepland en bevruchting vindt plaats. En zij bracht de Zoon van God voort, de grootste gave en vertoning van de hemel ooit in de geschiedenis. Maria stemde in zoals Jezus altijd instemde met de stem uit de hemel. Doordat Jezus altijd in lijn was met Zijn Vader wist Hij wat de Vader wilde en dat bracht Jezus voort op aarde. Zo nam de hemel de aarde in. Er zit kracht in onze instemming met de hemel.

Job 22:21-30
Verzoen je met God en leef met hem in vrede, dan zul je weer tot welstand komen.
Aanvaard wat je van hem hebt te leren en sluit zijn woorden in je hart.
Keer terug tot de Ontzagwekkende en je zult herstellen, zuiver je huis van alle kwaad.
Laat het goud toch in de aarde rusten, laat het erts van Ofir liggen op de bodem van de stroom,
dan zal de Ontzagwekkende je goud zijn, dan zal hij een schat zijn van het puurste zilver.
Je zult vreugde vinden bij de Ontzagwekkende en je gezicht weer naar hem opheffen.
Als je tot hem bidt, dan luistert hij, en je geloften los je in.
Wat jij ook besluit, het zal worden uitgevoerd, en het licht zal schijnen op de wegen die je gaat.
Als rampspoed iemand velt en jij zegt: “Sta op!”, dan redt God hem, die het hoofd moest buigen.
Hij redt zelfs hen die niet onschuldig zijn. Hun redding danken ze aan jouw reine handen.

Verzoen je met God en leef met Hem in vrede. Wees intiem met Hem en kom in Zijn aanwezigheid. Aanvaard wat je van Hem hebt te leren en sluit Zijn woorden in je hart. Hoor vanuit de hemel en stem ermee in. Hierdoor zal onze oude ik, het goud, blijven liggen in de aarde en Hij wordt onze nieuwe identiteit, het nieuwe Goud. Als we dan weten wat er leeft in het hart van God en we spreken uit waar ons hart in veranderd is , dan zal het worden uitgevoerd. Zo zullen wij priesters zijn in Zijn aanwezigheid en zullen we met koninklijke kracht hoop uitspreken over degene die redding nodig hebben.

Zorg dat de beloften over je leven uit zullen komen. Als we op één lijn komen met het hart van God dan zal het bovennatuurlijke zichtbaar worden in het natuurlijke. Wij zijn Zijn vaten en poorten waar vanuit de glorie vertoont moet gaan worden.

Lucas 1:39-41
Kort daarop reisde Maria in grote haast naar het bergland, naar een stad in Juda,
waar ze het huis van Zacharias binnenging en Elisabet begroette.
Toen Elisabet de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; ze werd vervuld van de heilige Geest.

Doordat Maria instemde met de hemel en op pad ging had dat gevolgen op de plaatsen waar zij kwam. Maria zegt in vers 38 dat ze de Heer wil dienen.

Handelingen 2:18
Ja, over al mijn dienaren en dienaressen zal ik in die tijd mijn geest uitgieten, zodat ze zullen profeteren.

Allen die in de aanwezigheid van God komen kunnen dienaren en dienaressen zijn. En als we wachten en de stem van de hemel verstaan, kunnen wij uitgaan met bovennatuurlijke kracht om het Koninkrijk zichtbaar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten